Herstellen na narcisme

Herstellen na narcisme

Vertrouwen

Lijkt jouw leven op losse schroeven te staan? Vind je het moeilijk om vertrouwen te hebben in jezelf en anderen? Beheersen angst en twijfel jouw dag? Misschien merk je ook dat het contact met de mensen om je heen moeizaam verloopt. Je bent continu alert en slaapt hierdoor minder goed.

Door de omgang met een narcistische partner wordt je leven op verschillende manieren beïnvloed en gemanipuleerd. Dit heeft een enorme impact op hoe je je voelt, denkt en gedraagt.

Als je tot de conclusie gekomen bent dat je in een dergelijke situatie zit of hebt gezeten, weet je dat het van belang is om jezelf los te maken van deze omstandigheden.

Loskomen

Vandaag kun je de eerste stap zetten, op weg naar verandering. Je hoeft het niet alleen te doen. Als coach kan ik je begeleiden bij het loskomen uit het narcistische web. Je ontdekt hoe je voor jezelf kunt kiezen en hoe je kunt herstellen.

Je krijgt vertrouwen in jezelf en leert je innerlijke kompas weer te gebruiken. Coaching is gericht op groei. Als coach maak ik geen keuzes voor jou. Ik help jou je eigen keuzes maken en je doelen bereiken.

Jij wordt weer jij!

" The truth is not always beautiful,
nor beautiful words the truth."

Lao Tzu

Stilte na de storm

Je wordt je bewust van wat er is gebeurd. Hoeveel impact de relatie, vol met leugens en manipulaties, op je heeft (gehad). Alsof er een storm gewoed heeft en je opgelucht bent dat de wind is gaan liggen. Maar dan ben je er nog niet. Stukje bij beetje wordt de schade die is ontstaan zichtbaar.

Want ook al lijkt het aan de buitenkant een ‘gewone’ scheiding of relatiebreuk. De werkelijkheid is anders. Je bent deelgenoot geweest van een door de narcistische partner gecreëerde wereld.

Vaak komen er na een relatie allerlei leugens aan het licht. Zaken waar jij nooit iets van wist. Sommige mensen zullen misschien ook aan jou twijfelen. Niets is meer zeker. Dat zorgt voor de verwarring. Het wordt zelfs narcistisch misbruik genoemd. 

De wind is gaan liggen, maar je worstelt met allerlei emoties. Je blikt terug op de afgelopen tijd. Je twijfelt aan jezelf, wat had jij kunnen doen? Stap voor stap ga je aan de slag met puinruimen.

Het kan simpel weg niet in een keer. Vergelijk het maar met het opruimen van de schade na een natuurramp. Onder iedere laag, kunnen (onaangename) verrassingen tevoorschijn komen. Je moet echt herstellen van een relatie met een narcist.

Zelfzorg

Om deze periode heelhuids door te komen. Is zelfzorg essentieel. Eerst jij en dan de rest. Denk maar aan de noodsituatie in een vliegtuig, waarbij je eerst zelf het zuurstofmasker opzet voordat je het bij anderen op zet. Als je niet eerst voor je zelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen.

Misschien voelt het onnatuurlijk, maar weet dat dit geen luxe keuze is, het is bittere noodzaak. Kies voor jouw herstel, je bent het waard. 

Wat kun je zelf doen?

Wat kan ik voor je betekenen?

Als je uit een destructieve relatie komt; heb je waarschijnlijk veel energie verbruikt. Veel mensen geven aan dat ze uitgeput zijn en geen vertrouwen meer hebben in zichzelf en anderen. Herken je jezelf hierin? Of heb je zelfs al de moedige stap gezet richting verandering?

Ik kan, samen met jou kijken naar jouw situatie. Ik bied een luisterend oor, ik denk met je mee en heb er vertrouwen in dat jij de kracht hebt om te groeien en weer jezelf te zijn. Jij kunt het al, je weet ook hoe het zit, je ziet alleen niet hoe je moet beginnen. Dat is juist hetgeen waar ik je mee kan helpen. Het vrijmaken van jouw potentieel, om groei te maximaliseren. 

Ervaringsdeskundige

Ik heb in jouw schoenen gestaan. Ik weet hoe het is om lange tijd te leven met een narcistische partner. Met hulp en door het ontdekken van mijn eigen kracht, heb ik mezelf bevrijd. Inmiddels heb ik puin geruimd en heb ik bouw ik aan een mooi leven. Inmiddels wil ik niets liever dan een steun zijn voor mensen die lijden onder het verborgen, emotioneel misbruik. Het raakt je diep in je ziel. Helen van deze pijn is zo belangrijk.

Er gebeurt in een relatie met een narcist van alles waar je geen vat op krijgt. Dat is ook de reden dat het voor veel mensen, waaronder familie, vrienden maar ook hulpverleners en advocaten, heel moeilijk te doorgronden is.

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand die naar je luistert en met je meedenkt?
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Deventer.

De eerste stap

Ik nodig je uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek, van ongeveer een half uur, maken we kennis met elkaar. Je kunt vragen stellen en ik leg ik uit hoe ik werk. Dit kan zowel telefonisch als in de praktijk. Als het voor jou goed voelt en ik kan iets voor je betekenen, zet je de volgende stap.


Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek, van een uur, gaan we wat dieper in op jouw situatie en maken we een plan van aanpak. Over het algemeen bestaat een traject uit ongeveer 6 gesprekken. Coaching is echter maatwerk, we kijken dus samen naar waar jij behoefte aan hebt. De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Deventer. Mijn praktijk is goed bereikbaar. Als je vanaf de A1 komt, neem je afslag 23; Deventer, Zutphen.

Ook is het mogelijk om online gecoacht te worden via Zoom.

Heb je vragen? Of wil je vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op.